Podróże kulinarne: czas na angielskie śniadanie

Angielskie śniadania, wszechobecna na ulicach ryba z frytkami, puddingi i aromat herbaty to jedne z najczęstszych skojarzeń z tutejszą kuchnią. Ale warto wiedzieć, że skrywa ona o wiele więcej niespodzianek których warto spróbować.

Herbata

żródło: ShutterStock

Herbata
W żadnym innym kraju rytuał picia herbaty nie jest tak wyrazisty jak w Anglii. Poranek rozpoczyna się od filiżanki aromatycznego napiju, popołudniu mamy typowe dla Anglików five o’clock, czyli podwieczorek z herbatą w roli głównej w duecie z lekkimi dodatkami (ciastka, grzanki)

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
statystyki

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!