Kulinarne podróże: Tunezja

Zapraszamy do kulinarnej podróży po kuchni Tunezji, która ukształtowała się z wyjątkowego połączenia wpływów arabskich, afrykańskich i śródziemnomorskich.

Restauracja nad brzegiem morza

żródło: ShutterStock

Tunezyjska kuchnia z całą pewnością uszczęśliwi amatorów warzyw, mięsa (zwłaszcza jagnięciny, baraniny i drobiu) oraz owoców morza – wszystko to hojnie skrapia się tutaj oliwą z oliwek. Miejskie suki wypełnione są pikantnymi przyprawami i korzeniami nadającymi bogaty smak serwowanym potrawom, a sklepowe półki uginają się od tradycyjnych tunezyjskich łakoci.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
statystyki

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!